zondag , 17 oktober 2021
Home » (NL) BLOG » Stremio Installatie » Stremio Installatie

Stremio Installatie

In dit artikel gaan we je meer vertellen over de Stremio installatie. In feite kunnen we dit artikel in drie regels schrijven aangezien de makers van Stremio de installatie kinderlijk eenvoudig hebben gemaakt. Toch willen we er iets dieper op in gaan. De rede hiervan is dat veel gebruikers niet alle mogelijkheden van Stremio kennen e.o. gebruiken. En dat is toch zonde?

Download Stremio

De eerste stap is vrij eenvoudig. We moeten eerst het installatiebestand van Stremio downloaden van de website. Je kunt het installatiebestand ook op onze website vinden. Let er wel op bij het selecteren van het installatie bestand dat je voor het juiste besturingssysteem kiest. Het is niet erg als dit per ongeluk fout gaat, maar we willen je de tijd en energie besparen. Een Apple installatie bestand gaat namelijk niet werken op een Windows machine, en andersom ook niet. Je kunt kiezen uit de de volgende installatie bestanden. Apple, Windows en Linux. Wanneer je het juiste bestand hebt gedownload kun je beginnen met de installatie. Dit is eenvoudig. Dubbelklik op het bestand dat je hebt gedownload en volg de instructies van de installatie. Er wordt gevraagd op welke locatie je Stremio wilt installeren. Als de installatie is voltooid zie je een icoontje op je desktop verschijnen van Stremio.

Stremio Opstarten

Nu gaan we Stremio voor de eerste keer opstarten. Dit kan iets langer duren dan normaal aangezien de applicatie een aantal instellingen moet configureren. Als de applicatie is geladen zie je aan de linkerzijde van het scherm een aantal opties waar je op kunt klikken. Van boven naar beneden zien we de volgende opties onder de hoofd tab “Ontdek”.

Films –> Hier vindt je het aanbod aan films gesorteerd op categorie.

Series –> Hier vindt je het aanbod aan series gesorteerd op categorie.

Kanalen –> Hier vindt je diverse muziek en video kanalen gesorteerd op categorie.

TV Kanalen –> Hier vindt je Live TV kanalen gesorteerd op land en categorie.

Mogelijkheden

De oplettende gebruiker heeft gezien dat er boven in Stremio diverse tabbladen beschikbaar zijn. Voor nu gebruiken we alleen het tabblad “Ontdek”. Uiteraard gaan we later dieper in op de mogelijkheden van de andere tabbladen. Als je het eerste tabblad bekijkt zie je onder films de categorie “Top” staan. In deze categorie vindt je de nieuwste films die er momenteel zijn. Verder kun je ook zoeken op genre film in de onderstaande categorieën.

Film of serie starten

Heb je een film of serie gevonden die je wilt kijken? Je hoeft nu alleen nog maar op de film of serie van jouw keuze te klikken en je ziet aan de rechterzijde van het scherm meer informatie over jouw selectie. Je ziet hier o.a. de beoordeling van de film door IMDB. Het jaar van uitgave. En een samenvatting van het verhaal en de acteurs. Wil je na het lezen hiervan verder klik dan nogmaals op de film of serie. Er opent nu een volledig scherm met jouw gekozen titel.

Je kunt er voor kiezen om eerst de trailer te bekijken, of om de titel toe te voegen aan je persoonlijke bibliotheek. Heb je geen behoefte aan een van deze opties klik dan op het “Play” icoontje aan de rechterzijde van het scherm. Kies vervolgens een beschikbare aanbieder van de film of serie. De film of serie wordt nu geopend en afgespeeld. Het kan enige tijd duren voordat de film of serie in beeld komt. Dit is afhankelijk van de internet verbinding, of de snelheid van de server van de aanbieder.

Meer informatie over de mogelijkheden van Stremio vindt je binnenkort in nieuwe artikels op Stremio Download.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *